VINS VALENCIANS, ELS

VINS VALENCIANS, ELS

HISTÒRIA, INNOVACIÓ I PAISATGE

PONCE HERRERO, GABINO

12,00 €
IVA incluido
En stock
Editorial:
PUBL. DE LA UNIVERSIDAD DE ALICANTE
Año de edición:
2023
Materia
Gastronomia - enologia (valencia)
ISBN:
978-84-9717-822-8
Páginas:
140
Colección:
L' ORDIT
12,00 €
IVA incluido
En stock
Añadir a favoritos

El vi, que forma part de la denominada «trilogia mediterrània» ?juntament amb el pa i l'oli d'oliva?, és molt més que un producte de consum: és un fet cultural que ha configurat els paisatges valencians, des de la costa fins als contraforts muntanyosos de l'interior. Els primers vestigis de producció i comerç de vi al nostre territori són del primer mil·lenni abans de Crist. Des de llavors s'ha anat configurant un potent terroir que acumula condicions favorables de sòls, clima i coneixement.
En el passat recent, el nostre sector vitivinícola ha hagut de fer front a reptes molt importants, des de l'aparició de la fil·loxera a principis del segle XX fins a l'aplicació dels avanços científics i tecnològics, passant per l'adopció del cooperativisme i les figures de protecció legal, com les denominacions d'origen. En l'actualitat és un dels sectors econòmics més importants del País Valencià i produeix vins i caves d'una altíssima qualitat. Els principals reptes que té per davant són mantindre la competitivitat en un món globalitzat, adaptar-se als efectes del canvi climàtic, conservar els seus paisatges històrics i culturals i sumar-se com un recurs especialment atractiu al potencial turístic valencià.
De la mà d'alguns dels principals especialistes, el lector interessat trobarà en aquest volum una excel·lent introducció al món dels nostres vins, a la seua història mil·lenària, a les característiques essencials de la seua elaboració actual i a les estratègies d'adaptació a les tendències del futur immediat.

Artículos relacionados

  • RANXOS DE LA GESSA, ELS
    CARAMÉS NÚÑEZ, GESSAMÍ
    FOTOGRAFIES DE MARIA Á. TORRES I ALBERTO POLO GESSAMÍ CARAMÉS ÉS UNA FIGURA TELEVISIVA I DEL MÓN DE LA CUINA ESTIMADA A CATALUNYA. SE LA CONEIX PER LA SEVA ALEGRIA, PROXIMITAT I PROFESSIONALITAT.   Gessamí Caramés és una apassionada de la cuina i li encanta investigar amb el menjar. Aquest llibre és, abans de res, "terreno", però també és xalar i gaudir amb receptes relacionad...
    En stock

    18,90 €

  • PAELLA PEL MANEC, LA
    RUSCADELLA, CARME
    L?experiència d?una vida dedicada a la cuina, a l?abast de tothom.Carme Ruscalleda, la nostra cuinera més premiada i internacional, et proposa aprendre al seu costat i posar en pràctica les tècniques i els coneixements imprescindibles per cuinar bé a casa. A més, amb aquest llibre podràs anar una mica més enllà i preparar receptes sorprenents, innovadores i variades per a cada ...
    En stock

    24,95 €

  • BOSC A LA TAULA, EL
    Aquest llibre va dirigit a totes les persones que tinguin interès en el món gastronòmic: els consumidors, els productors, els recol lectors, les empreses transformadores i les comercialitzadores de productes d origen forestal per tal de fer entendre la necessitat de gestionar els boscos de manera sostenible davant dels reptes i amenaces actuals. La situació d emergència climàti...
    En stock

    18,00 €

  • CUINES
    RIBAS BELTRAN, MARC / CARAMÉS NÚÑEZ, GESSAMÍ / PARIS MASIP, ARNAU
    Marc Ribes i tot lÆequip del Cuines ens presenten un llibre pràctic i original per treure el màxim profit de les nostres cuines. Un recorregut que comença al mercat o a les botigues, segueix en la forma com organitzem i desem els productes i culmina amb totes les elaboracions que ens proposa aquest manual. El llibre oficial del programa combina divulgació i pràctica, remarcant ...
    En stock

    24,95 €

  • CUINA! O BARBARIE (LLIBRE+OBSEQUI)
    NICOLAU, MARIA
    En stock

    24,90 €

  • CUINA DE POBLE. RECEPTES VALENCIANES
    PEIRO, CHELO
    En stock

    25,00 €